Studiedag succes

Op vrijdag 15 april 2011 was er een studiedag illegaal grondgebruik te Utrecht. De deelnemers waren afkomstig uit verschillende gemeenten, de advocatuur en zelfstandige bedrijven. We hebben ons intensief beziggehouden met de privaatrechtelijke aspecten van illegaal grondgebruik. De begrippen “bezit” en “houderschap” hebben we uitgebreid behandeld, omdat deze cruciaal zijn voor een goed begrip van het privaatrecht én ook van verjaring. We hebben geconstateerd dat in veel gevallen het “spook van de verjaring” kan worden verjaagd. Ook hebben we aandacht besteed aan publiekrechtelijke aspecten, zoals handhaving.

In de ochtend gingen we de theorie te lijf, na de lunch was het tijd om dossiers uit de praktijk te behandelen. Met de hele groep hebben we verschillende praktijkgevallen, aangemeld door de deelnemers zelf, besproken en oplossingsrichtingen verkend. Theorie werd direct toegepast op de praktijk. Een pittige maar leerzame dag.

Enkele opmerkEvaluatieingen van cursisten:

De dag zelf vond ik goed opgezet, ook door praktijkvoorbeelden en de ruimte die er was voor eigen inbreng – Ine Margriet Westhoff, gemeente Urk

Ook ik heb genoten van deze studiedag. Dit zijn van die cursusdagen, daar kan je wat mee. Dan heb je ook de inspiratie om actief deel te nemen. Ik vond het echt leuk – Gerrie van Herpen, gemeente Uden.

De stof werd op een heel prettige manier aangereikt met een directe vertaling van de theorie naar de praktijk. Ook de inbreng van de cursisten en de enthousiaste deelname maakten het tot een succes – Gaby Groen en Joke Wattez, gemeente Schouwen-Duivenland.

Advertenties

Over mr.drs. Liesbeth van Leijen

Een enthousiaste, gedreven senior-jurist die lagere overheden de weg wijst door het doolhof van regelgeving.
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, Ontwikkelen beleid, Privaatrecht en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s